Pokemon go

El fenomen Pokemon GO s’ha posat de  moda a tot el món durant aquest estiu. El joc, estrenat a Korea, consisteix en atrapar pokemons, que són uns éssers de dibuixos animats creats a finals del segle passat. És una aplicació per a dispositius IOS i Android. Quan obres l’app, t’apareix un mapa amb la zona on et trobes, i has de buscar els pokemons que hi ha pel voltant. Quan en trobes un l’has de caçar llançant la pokeball amb el dit cap al pokemon.

Durant el joc et vas trobant llocs emblemàtics on hi han pokeballs, i premis aleatoris com per exemple un ou, el qual si camines i fas els kilòmetres que et posa la màquina l’ou s’obre i t’apareix un dels 450 pokemons que hi ha al joc. El monument del Diable de les Borges, n’és un dels milers que hi han per tot el món.

En el joc hi han 3 equips de diferent color, vermell, blau i groc, i tu pots escollir el que vulguis. Et pots trobar gimnasos creats aleatòriament on pots lluitar amb d’altres pokemon i fins i tot pots quedar-te amb el gimnàs. Però per poder accedir als gimnasos hauràs de tenir com a mínim el nivell 5, i pots lluitar amb altres jugadors del teu mateix color o contra jugadors d’altres colors.

El joc ha tingut un èxit increïble, però molta gent també l’ha criticat. S’han donat casos de gent que ha tingut accidents mentre caçava pokemons o gent que ha deixat la seva feina per dedicar-se exclusivament al joc. En canvi, molts pares veuen bé  l’aplicació perquè és una manera que el seu fill no estigui tot el dia a casa jugant a l’ordinador o a la videoconsola.

Ekaitz Sedó Teruel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *