L’obligació de l’administració pública

L’administració pública té l’obligació de vetllar per la qualitat de vida de la ciutadania. Però el concepte d’administració pública és molt ampli. Tant pot ser l’ajuntament d’una gran ciutat com d’un poble petit. O pot tractar-se d’una administració amb un àmbit territorial molt gran, com podria ser tot el país, o d’un de més petit com el de les diputacions, per exemple. El cas és que l’administració pública ha de vetllar per la qualitat de vida de la ciutadania i és igual si té més o menys recursos econòmics, humans o materials, perquè actualment la llei no fa gaires distincions com aquestes que hem comentat.

 

Vetllar per la qualitat de vida de la ciutadania és per ell mateix un concepte també molt ampli però en general, i pel que fa als ajuntaments, ens referim a què els serveis municipals funcionin adequadament; que els espais públics com carrers i places estiguin nets i en condicions, i també que es puguin utilitzar ben equipats els edificis municipals que té cada població (la llar d’infants, o la biblioteca, o el casal de la gent gran, o el local de l’associació de dones, o el local dels joves o l’espai d’entitats, o l’escola, o el consultori mèdic, o la sala de vetlles, o la casa de cultura o la piscina municipal…).

 

No fa falta molta més explicació per veure que els ajuntaments tenim molta feina i pocs recursos. A més, des que va començar la crisi econòmica, la davallada d’ingressos ha afectat seriosament la capacitat que tenim per atendre tota aquesta feina de manteniment d’espais i d’equipaments municipals, i ja no parlem de la falta de finançament per a fer inversions.

 

Per tot això, l’anunci de la Diputació de Tarragona d’incrementar en un 60 per cent la partida destinada al Pla d’Acció Municipal (PAM) 2017-2020 ha alegrat, i molt, tots els ajuntaments de la demarcació, i especialment els més petits. A tall d’exemple, en el cas del meu poble de les Borges del Camp passarem d’uns 308.000 euros del PAM 2013-16 a uns 492.000 euros aproximadament del PAM 2017-20.

 

En total, la Diputació de Tarragona destinarà 80 milions d’euros al PAM 2017-20, i davant aquestes dades no podem més que alabar la sensibilitat de la Diputació de Tarragona amb els municipis de les nostres comarques, ja que dóna un gran suport als nostres pobles. Aquest esforç econòmic tan gran que fa la Diputació es veurà reflectit no només en els nostres carrers i places, sinó també en un increment del creixement econòmic perquè podrà augmentar la inversió pública als nostres pobles i, per tant, al conjunt de la demarcació, i es podrà donar més feina. I, òbviament, tot plegat ens permetrà complir amb la missió principal que compartim totes les administracions públiques: la de vetllar per la qualitat de vida de la ciutadania.

http://elmon.cat/opinio/16572/lobligacio-de-ladministracio-publica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *