Als borgencs i borgenques compromesos

Els últims anys, coincidint amb la Festa Major, diverses entitats del poble s’han encarregat del pregó. Ha estat una manera modesta però necessària de reconèixer la seva trajectòria en el moment que feien anys des de la seva creació. Així hem tingut com a pregoners l’Associació Cultural de Dones Borgenques, l’Associació de Gent Gran, el Poliesportiu El Garrigó, el CD les Borges, els Diables de les Borges del Camp i, aquest any, la Colla Gegantera.

Si tenim en compte que les Borges del Camp és un municipi de poc més de 2000 habitants, i en uns moments en què el compromís és un valor que va de baixa, podem sentir-nos orgullosos que el nostre poble manté un teixit associatiu viu i amb suficient energia i fortalesa per assegurar la seva continuïtat.

Des de l’Ajuntament creiem fermament en la iniciativa de les persones i en què des de les institucions hem de ser impulsors i facilitadors, per engrescar i ajudar a néixer i consolidar, però són els borgencs i borgenques els que han de posar la il·lusió, la iniciativa i l’acció. A tall d’exemple podem comentar el cas de l’entitat jove els Havanus, que s’havia creat anys enrere i que després havia decaigut. Des de les regidories de Joventut i de Cultura i Festes han ajudat a impulsar-la de nou.

Ara, els joves tenen a la seva disposició el local que havia ocupat anteriorment l’Associació de Dones al Centre, i ja han començat a arreglar-lo al seu gust i amb els seus propis mitjans. Mica en mica aquest grup de jovent ha d’agafar impuls i ha de refer l’associació juvenil d’acord amb els interessos del grup, i tenint en compte també les aportacions que poden fer a la vida cultural i social del poble.

Un altre exemple d’iniciativa popular és la comissió creada per commemorar el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de la Riera. Persones diverses, amb una profunda estima per la nostra patrona i pel nostre poble, que han treballat de valent per a fer possible la celebració d’aquest aniversari, i que han tingut una resposta molt positiva i una gran acollida.

En la base de totes aquestes associacions i iniciatives hi ha la força de les persones, la seva voluntat de treballar per un col·lectiu o de tirar endavant una iniciativa. Però en tots els casos el resultat de la seva dedicació i de la seva feina és sempre una acció beneficiosa per al conjunt del poble i, és per això que també des de l’Ajuntament treballem per ajudar les entitats i associacions diverses i els animem a tirar endavant iniciatives engrescadores. I en nom de tot el poble hem d’agrair a tots aquests borgencs i borgenques compromesos la seva dedicació i la seva estima per les Borges del Camp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *